Goed om te weten

WELKOM IN CRUQUIUS

Goed om te weten

Door te kiezen voor wonen in Cruquius Amsterdam verbind je je aan WarmCruquius Amsterdam voor de levering van warmte, koude en warm water.

Een keuze in leverancier heb je niet, Warm Cruquius Amsterdam is je vastgestelde leverancier. Je betaalt een vast bedrag per maand voor het kunnen beschikken over warmte, koude en warm water in je woning, ongeacht of je er daadwerkelijk gebruik van maakt. Daarnaast betaal je voor je persoonlijke verbruik.

Lees hier onze tarieven en voorwaarden

Warmwatercomfort

In je woning wordt warm water bereid in de DRIES-box. Je koopt zelf koud drinkwater in bij het lokale waterbedrijf. Wij leveren de warmte om het koude water in de DRIES box te verwarmen naar de gewenste temperatuur. Je betaalt ons alleen voor het opwarmen van het koude drinkwater. Het koude drinkwater betaal je aan het drinkwaterbedrijf.

Lees meer
Onderwerpen: Voor elk wat wils - capaciteitsklassen (EU richtlijn)

Tiny loft

In de Tiny loft woningen wordt de verwarming en koeling geregeld middels luchtverwarming.
Boven de voordeur hangt een ventilatorconvector, die lucht van de gewenste temperatuur de ruimte in blaast. De bediening van de ventilatorconvector regel je via de thermostaat. Stel op je thermostaat de gewenste ruimtetemperatuur in en de ventilatorconvector zorgt ervoor dat deze temperatuur wordt behaald en blijft behouden.

De ventilatorconvector is aangesloten op de DRIESbox. Deze bevindt zich in de bergruimte naast de voordeur.
De DRIESbox bestaat uit een boven- en een onderdeel. Het bovenste deel behoort tot de centrale levering. Toegang tot dit bovenste deel is voorbehouden aan de monteurs van WarmCruquius. Het onderste deel van de DRIESbox behoort tot de woning en valt onder uw verantwoordelijkheid. In het onderste deel bevinden zich onder andere de verdeler en de afsluiters. De DRIESbox is aangesloten op het centrale duurzame WKO-systeem dat zich onder één van de gebouwen van project Cruquius 1.6 bevindt. Meer informatie over het WKO-systeem vind je op deze site onder Goed om te weten – DRIES duurzaam energiesysteem.

De info over vloerverwarming en vloerkoeling op deze site is niet van toepassing op de Tiny loft woningen.

Vloerverwarming/-koeling

De vloerverwarming en vloerkoeling maakt onderdeel uit van de binneninstallatie en is eigendom van de woningeigenaar. Er zijn vanuit Warm Cruquius Amsterdam wel voorwaarden waaraan de binneninstallatie moet voldoen. De voorwaarden vind je in de algemene voorwaarden en aansluitvoorwaarden.

Lees meer
Onderwerpen: Vloerverwarming en vloerkoeling, Continu systeem, Systeem verdeeld in groepen, Voorkom bevriezing, Samenvatting

Vloerafwerking

Alle appartementen in het project Warm Cruquius Amsterdam zijn voorzien van vloerverwarming als hoofdverwarming met de mogelijkheid tot verkoelen.

Lees meer
Onderwerpen: De mate van geschiktheid van vloerafwerking, Welke vloerbedekking kan geschikt zijn?, Richtlijnen voor het aanbrengen van vloerafwerking

Voorkom verspillingen

Ventileer elke ruimte minstens 15 minuten per dag. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld schimmel en fijnstof, en overmatig vocht kan zo de woning verlaten.

Lees meer
Onderwerpen: Ventileren, Warmteverlies tegengaan

Veilig en gezond

Een veilig gebruik van installaties is van groot belang. Wanneer warm water bijvoorbeeld te lang stil staat krijg je te maken met gezondheidsrisico's zoals bijvoorbeeld de Legionella bacterie. Ook elektrisch koken of het gebruik van een sfeerhaard zijn niet vrij van risico's.
Zowel de gebruiker als de leverancier zijn verantwoordelijk voor een veilige omgeving.

Lees meer
Onderwerpen: Gasloos, Veiligheid voor alles, Warm waterinstallaties, Doe-het-zelf

DRIES duurzaam energiesysteem

Warm Cruquius Amsterdam heeft gekozen voor het DRIES-concept; een duurzame totaaloplossing voor de levering van Warmte en Koude. Het verwarmen en verkoelen van de appartement gebeurt met bodemenergie, een Warmte-Koude-Opslag-, oftewel WKO-installatie. Het benutten van bodemenergie is een duurzame oplossing waarmee het verbruik van fossiele brandstoffen voor energieopwekking fors teruggedrongen wordt.

Lees meer
Onderwerpen: DRIES-box, Leidingentracé, Conventionele opwekeenheid, Warmtepomp, Bodemopslagsysteem